Helsinki-Vantaan lentoasemalla kaikkien aikojen ruuhka

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasema oli perjantaina 10. kesäkuuta jopa tavanomaista kesäpäivää vilkkaampaa. Iltapäivällä lentokentällä nähtiin jopa ennätyksellisen paljon matkustajia. Finavian mukaan perjantain matkustajamäärät ylittivät jopa huippuvuoden 2019 piikkituntien luvut.

Turvatarkastuksen läpi kulki ruuhkaisimpana tuntina kello 16-17 jopa 3 500 matkustajaa. Lentoja lähti Helsinki-Vantaan kentältä ennätyksellinen määrä. Helsinki-Vantaan lentoasemalle odotettiin sunnuntai-iltapäivälle vielä pahempia ruuhkia, mutta tilanne ei ollut lopulta perjantain veroinen.

Finavian viestinnästä kerrottiin maanantaina Helsingin Sanomille ruuhkahuipun rauhoittuneen. Vaikka perjantain kaltaisia väkimääriä ei ole toistaiseksi tiedossa, on matkustajia kehotettu saapumaan kentälle hyvissä ajoin ehtiäkseen lennolle. Lomaruuhkia on odotettavissa koko kesäkuun ajan, erityisesti viikonloppuisin.