Juhannuksen sääennuste ei mairittele – vielä on kuitenkin toivoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa ei ole tänä vuonna koettu toistaiseksi viime kesän kaltaisia helteitä. Tämänhetkisen ennusteen perusteella helteitä ei ole odotettavissa juhannuksellekaan, joskaan ei myöskään erityisen kylmiä ilmoja. Sateisiin on kuitenkin syytä varautua.

Forecan kuukausiennusteen mukaan 13. kesäkuuta alkavan viikon lämpötilat ovat paikoitellen ajankohdan tavanomaisia lukemia korkeampia. 20. kesäkuuta alkavan juhannusviikonlopun lämpötilat voivat sen sijaan ollaa ajankohdalle tyypillisiä tai hieman viileämpiä.

– Keskilämpötilojen ennustetaan olevan lähellä ajankohdan pitkän ajan keskiarvoja tai paikoin hieman keskimääräistä viileämpiä. Sateita odotetaan juhannusviikolla keskimääräistä enemmän. Päiväkohtaiset ennusteet eivät kuitenkaan vielä ulotu niin pitkälle, joten vielä ei tiedetä, miten sateet juhannusviikolla jakautuvat, meteorologi Joanna Rinne kertoo Forecan blogissa.

Kuukausiennuste ei ota vielä tarkemmin kantaa juhannusaaton tai juhannuspäivän säähän. Pitkän ajan tilastojen mukaan kesimääräiset ylimmät lämpötilat ovat Suomessa 25. kesäkuuta Suomen etelä- ja keskiosassa 18-22 astetta, pohjoisessa 14-20 astetta ja Lapissa paikoin alle 14 astetta.