Kaksi vaeltajaa eksyi Oulangan kansallispuistoon – 112-sovellus pelasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi Kuusamossa sijaitsevaan Oulangan kansallispuistoon eksynyttä vaeltajaa on pelastettu älypuhelinsovelluksen avustuksella. Vaeltajat eksyivät kansallispuistoon tiistaina 14. kesäkuuta.

Vaeltajat olivat Kaleva-lehden mukaan tarkoituksella kulkeneet suosituin Karhunkierros-vaellusreitin ulkopuolelle. Vaeltajat soittivat eksyttyään hätäkeskukseen noin kello 20. Etsinnässä oli mukana poliisin apuna seudulla ollut Rajavartiolaitoksen partio.

Eksyneiden puhelimien virta oli loppumassa, mutta heidät ehdittiin paikantamaan puhelimiinsa ladatun 112-sovelluksen avulla. Sovellus välittää apua tarvitsevan sijaintitiedot hätäkeskukseen silloinkin, kun käyttäjä ei itse tiedä tarkkaa sijaintiaan. Kainuun rajavartiolaitoksen partio löysi vaeltajat hyväkuntoisina noin kello 23.