Rakastuminen on helppoa – rakastuneena pysyminen vaatii työtä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset saattavat ihastua tai jopa rakastua helposti. Sen sijaan rakastaminen on valinta, eikä se aina ole helppoa. Suhteen helpoin osa on alkuhuuma, jolloin tutustutaan ja hullaannutaan. Sen jälkeen tulee pohtia, kuinka vahvaksi rakkauden haluaa, jotta se ei keikahda heti ensimmäiseen suhteen karikkoon.

Rakastaminen tarkoittaa, että tuet kumppaniasi heidän kaikissa pyrkimyksissään, vaikka se veisi omaa ja arvokasta aikaasi. Rakastaminen tarkoittaa, että keräät lattialta sukat napisematta ja toinen opettelee panemaan vessanpöntön renkaan alas. Rakastaminen tarkoittaa sitä, että osaat tuoda kaupasta kumppanisi lempiruokaa, vaikka et itse siitä välittäisikään. Se on valinta, joka kannattelee rakkautta ja osoittaa, että toinen henkilö on sinulle tärkeä.

Rakkaus on sitä, että puhutte asioista ja paljastatte myös omat heikkoutenne. Rakkauteen kuuluu läheisyyttä, kunnioitusta, arvostusta ja kiintymystä. Toista ihmistä ei saa ottaa itsestäänselvyytenä, koska jos rakkaus laimenee, voi suhde päättyä. Rakastaminen ei tarkoita samoja perhosia vatsanpohjassa kuin rakastuessa. Se tarkoittaa tukipilaria joihin voi nojata kaikissa elämänsä tilanteessa ja auttaa omalta osaltaa pysymään pystyssä.