Aggressiivinen hanhi piinasi naapurustoa kuukauden – sitten syy käytökseen selvisi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poikasiaan suojelevat linnut voivat käyttäytyä erittäin aggressiivisesti ihmisiä ja muita eläimiä kohtaan. Yhdysvaltojen Utahissa sijaitsevaa naapurustoa piinasi noin kuukauden ajan vihainen hanhi. Se tosin suojeli asukkaiden yllätykseksi toisen linnun jälkikasvua.

Gangsta-lempinimen saanut hanhi käyttäytyi aggressiivisesti liian lähellä liikkuneita ihmisiä kohtaan. Se suojeli alueella elänyttä sorsaa ja tämän munia. Gangstan kerrotaan huutaneen sorsan pesän läheisyydessä liikkuville ja lähteneen jopa ihmisten perään.

Lähellä asuvat turvautuivat lopulta sateenvarjojen apuun liikkuessaan ulkona. Sorsan poikaset ovat sittemmin ihmisten helpotukseksi kuoriutuneet, mutta Gangsta ei ole vielä täysin lopettanut työtään niiden suojelijana. ABC 7 -uutissivuston mukaan se nähtiin saattamassa sorsaemon ja tämän poikaset läheiselle järvelle.