Mökkijuhannus koki inflaation – nyt lennetään etelään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaisen mökkijuhannuksen ajatuksena on nauttia yöttömästä yöstä auringonpaisteen helliessä kukkaseppeleen ja koivujen tuoksussa. On saunan rauhaa ja muhevia herkkuja kylmän juoman kera. Todellisuudessa suomalaiseen juhannukseen voi kuulua myös räntäsadetta, hyttysparvia, öykkäröivä naapurimökin setä ja grilliin kuivahtaneita lihakönttejä, joiden punainen maustekastike on palanut mustaksi.

Kahden vuoden eräjormailun ja askeettisten mökkiolosuhteiden jälkeen halutaan nauttia. Siksi yhä useampi suuntaa juhannuksena ulkomaille kesäloman alkamisen kunniaksi. Siellä on varmasti lämmintä, ruokaa eri tarvitse kokata itse ja joku muu petaa sängynkin hotellissa. Riittää, että on, elää ja nauttii.

Nettimatkatoimisto ebookersin data paljastaa, että suomalaiset haluavat suunnata viettämään juhannusta niin kaupunkiympäristön vilskeeseen, kuin taatusti lämpimän ja aurinkoisen rantaloman rauhaan. Suositumpien kohteiden kärkisijaa pitää niin lentojen kuin majoituksen osalta Lontoo. Lontoon suurkaupunkisykkeen rinnalle nousevat rantakohteet Etelä-Euroopasta, kuten Cannes ja Malaga.

– Suosituimpien kohteiden joukossa Rodos on erinomaisen hinta-laatu-suhteen kohde, joka tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja tekemistä koko perheelle rannan tuntumassa, ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen kertoo.