Nyt se on varmaa: Euroviisuja ei järjestetä Ukrainassa ensi vuonna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisujen voittajaksi nousi tänä vuonna Ukrainan edustaja Kalush Orchestra. Laulukilpailu on tavallisesti järjestetty seuraavana vuotena voittajan kotimaassa, mutta Ukrainan sodan vuoksi sääntöön on tullut muutos.

Euroopan yleisradiounioni EBU on tiedottanut, ettei Euroviisuja järjestetä vuonna 2023 Ukrainassa. Venäjän hyökkäyksen vuoksi tapahtuman järjestäjien, yleisön ja esiintyjien turvallisuutta ei voida varmistaa. Ukrainan tämänvuotinen voitto tulee olemaan esillä ensi vuoden Euroviisuissa muilla tavoilla.

Euroviisut lukeutuvat maailman suurimpiin televisiotuotantoihin. Viisujen parissa työskentelee tuhansia ihmisiä, ja laulukilpailun järjestelyt kestävät kokonaisen vuoden ajan.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, missä maassa Euroviisut järjestetään ensi vuonna. EBU kertoo kuitenkin aloittavansa neuvottelut Iso-Britannian yleisradion BBC:n kanssa tapahtuman tiimoilta. BBC on aikaisemmin ilmaissut halukkuutensa järjestää tapahtuma vuonna 2023 Iso-Britanniassa.