IS: Sadat pettyivät saatuaan kirjeen opiskelupaikan hylkäyksestä – taustalla olikin moka

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolmen suomalaiskoulun peruskoulusta valmistuneet oppilaat saivat torstaina ikävää postia. Viestien mukaan heidän opiskelupaikkahakemuksensa oli hylätty. Se ei kuitenkaan monien kohdalla pitänyt paikkansa.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan kolme koulua oli arkistoinut yhteishaussa peruskoulun päättäneet oppilaansa vahingossa koulusta eronneiksi. Näin ollen heidän hakemuksensa hylättiin. Opetushallituksen asiantuntija Satu Hornbergin mukaan koulut kuitenkin korjasivat virheen.

– Oppilaiden pisteet piti laskea uudelleen ja sijoittaa oppilaitoksiin. Sain eilen tiedot korjattua niin, että jo kello 18 heidät on hyväksyttyinä oppilaitoksiin ja he saivat vielä illalla vastaanottolinkin ja he ovat voineet ottaa opiskelupaikan vastaan, Hornberg kertoo.

Virhe koski noin 200 Puistokadun koulusta, Auran yhtenäiskoulusta ja Kesälahden koulusta valmistunutta oppilasta. Virhe huomattiin Opetushallituksessa keskiviikkona.