Ukrainalaiset myyvät viestejä kranaatteihin – rahaprojektista hitti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Venäjän roistovaltion brutaali hyökkäys Ukrainaan on saanut länsimaat lähettämään valtavia määriä sotatarvikkeita ja rahaa ukralainalaisten puolustustaistelua tukemaan. Myös yksityiset ovat sodan alusta lähtien voineet lahjoittaa rahaa niin Ukrainan armeijalle kuin ukrainalaisille. Tuorein rahankeräys on lajissaan nerokas.

Ukrainalainen opiskelija Anton Sokolenko sai idean, jossa ukrainalaiset sotilaat kirjoittavat rahaa vastaan viestejä neuvostoörkkien asemiin ammuttaviin kranaatteihin. Alunperin viestejä myytiin muutamalla kymmenellä dollarilla, mutta suuren suosion myötä viestien hinta on noussut jo kolminkertaiseksi.

– Nyt voit tappaa örkkejä omalla tekstilläsi 82 mm kranaateissa, joilla ammutaan venäläisiä sotilaita. Sinulle lähetetään kuva omasta kranaatistasi, ilmoituksessa kerrotaan.

22-vuotias Sokolenko kertoi Insider-lehdelle, että rahaa on kerätty tällä tavalla yli 18 000 dollaria ja määrä kasvaa koko ajan. Rahalla on määrä ostaa Ukrainalle aseita, joilla se puolustaa koko länsimaista demokratiaa. Tilauksia nuori mies ottaa vastaan Telegramissa. Rahoilla on tähän mennessä ostettu armeijalle viestintäjärjestelmä, lava-auto ja lämpökamera.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia viesteistä, joita ukrainalaiset sotilaat ovat kirjoittaneet kranaatteihin. Mukana on muun muassa synttärionnitteluita, isänpäivän tervehdyksiä ja venäläisille sotarikollisille osoitettuja viestejä.