Internet- ja puhelinyhteys katkesi sadoilta – syyllinen tuhisi metsässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnon eläinten normaaleilla touhuilla on toisinaan yllättäviä ja kauaskantoisia seurauksia. Taannoin sadat kanadalaiset menettivät internet-yhteyden suosikkipuuhissaan olleen majavan vuoksi.

Sadat Brittiläisen Kolumbian asukkaat menettivät kesäkuun alussa hetkellisesti internet-, matkapuhelin- ja lankapuhelinyhteytensä. Lisäksi 21 paikallisen sähköyhtiön asukasta menetti sähkönsä, eivätkä korttimaksut toimineet monissa kaupoissa. Katkoksen aiheutti sähkö- ja valokaapelilinjojen päälle kaatunut puu.

Sähköyhtiö B.C. Hydron työtekijät huomasivat, ettei puu ollut kaatunut itsestään. Kaatuneesta puusta löydettiin nimittäin majavan puremajälkiä. Tapaus ei ole ainutlaatuinen, mutta silti harvinainen.

– Se on epätavallista, mutta vastaavaa tapahtuu aina silloin tällöin. En olisi rikas mies vaikka saisinkin sentin joka kerta majava aiheuttaessa oikosulun, mutta tapauksia on olemassa, B.C. Hydrolla työskentelevä Bob Grammer kertoo The Interior News -lehdelle.