Juhannuksen sääennuste julki – hyviä uutisia suomalaisille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesän alkuun ei ole juuri hellesäitä mahtunut, sillä lämpötilat ovat jääneet pitkälti keskiarvojen alapuolelle. Tuoreiden ennusteiden perusteella juhannuksena päästään kuitenkin nauttimaan lämpimämmistä ilmoista.

Juhannusviikko alkaa osassa maata sateisissa merkeissä, ja Suomen yli liikkuu myös keskiviikon ja torstain aikana sateita. Tämänhetkisen ennusteen perusteella varsinainen juhannusviikonloppu tulee olemaan Forecan mukaan kuitenkin aurinkoinen ja poutainen. Maan etelä- ja keskiosassa voidaan päästä jopa hellelukemiin.

Ennusteissa on tapahtunut melkoinen käänne, sillä vielä viime viikolla Suomeen odotettiin sateista juhannusta. Jos tämänhetkiset ennusteet pitävät paikkansa, voi juhannus 2022 olla jopa keskimääräistä lämpimämpi. Juhannuksen lämpötilakeskiarvot vaihtelevat etelän reilusta 20 asteesta Pohjois-Lapin alle 15 asteeseen.