Juhannuksena korjataan junaratoja – junaliikenne poikki

Matkailu · Terhi Piiroinen

Väylävirasto tekee juhannuksen aikana ratatöitä useilla paikkakunnilla. Töistä aiheutuvat liikennekatkot on ajoitettu niin, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille.

Ratatöitä tehdään ainakin Helsingin ja Turun, Helsingin ja Tampereen sekä Tampereen ja Jyväskylän välisillä rataosuuksilla. Lisäksi Luumäen ja Imatran välillä on liikennekatko sekä Kouvolan ja Kotkan sataman välillä. Puuttuvat junavuorot korvataan busseilla.

Tiedot kaikista poikkeusaikatauluista ovat näkyvillä vr.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen reittihaussa. Valtaosa vuoden ratatöistä tehdään kesäaikaan. Tänä vuonna ratatöitä tehdään viime vuotta enemmän. Työt pyritään ajoittamaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän harmia rautatieliikenteelle ja sitä kautta matkustajille, Väylävirastosta kerrotaan.