Makkarasesonki huipussaan juhannuksena – suomalaiset syövät 20 miljoonaa kiloa vuodessa

Hieman yli puolet vuoden grillimakkaroiden myynnistä kertyy perinteisesti kesäkaudella touko-elokuussa. Juhannuksena menee eniten makkaraa ja kauppoihin toimitetaan juhannusviikolla yhteensä 1,5 kiloa grillimakkaroita.

------

Suomen Lihatiedotusyhdistys ry kertoo, että viime vuonna suomalaiset söivät noin 20 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Tämä tarkoittaa, että grillimakkaroita kulutettiin noin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Kulutus pysyi vuoden 2020 tasolla.

– Makkaraa ei kannata laittaa grilliin suoraan jääkaapista. Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta. Parhaan lopputuloksen saa paistamalla makkaraa keskilämmöllä rauhassa, ettei makkara pala, yhdistys muistuttaa.