Makkarasesonki huipussaan juhannuksena – suomalaiset syövät 20 miljoonaa kiloa vuodessa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Hieman yli puolet vuoden grillimakkaroiden myynnistä kertyy perinteisesti kesäkaudella touko-elokuussa. Juhannuksena menee eniten makkaraa ja kauppoihin toimitetaan juhannusviikolla yhteensä 1,5 kiloa grillimakkaroita.

Suomen Lihatiedotusyhdistys ry kertoo, että viime vuonna suomalaiset söivät noin 20 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Tämä tarkoittaa, että grillimakkaroita kulutettiin noin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Kulutus pysyi vuoden 2020 tasolla.

– Makkaraa ei kannata laittaa grilliin suoraan jääkaapista. Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta. Parhaan lopputuloksen saa paistamalla makkaraa keskilämmöllä rauhassa, ettei makkara pala, yhdistys muistuttaa.