Gran Turismo -hittipelistä tehdään elokuva – perustuu tositapahtumiin

Autot Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka peleihin perustuvia elokuvia on tehty runsain määrin, ovat autopelien pohjalta tehdyt elokuvat melko harvinaisia. Nyt työn alla on kuitenkin suosittuun Gran Turismo -autopelisarjaan pohjaava elokuva.

Autopeleissä keskitytään harvemmin juoneen, joten Gran Turismo -elokuvaan otetaan pelielokuville poikkeuksellinen lähestymistapa. Se nimittäin kertoo teini-ikäisestä Gran Turismo -pelaajasta, joka nousee taitojensa ansiosta lopulta todelliseksi ammattilaiseksi rallikuskiksi. Tarinan kuvaillaan pohjautuvan tositapahtumiin.

Gran Turismo -elokuvan ohjaajaksi on Deadline-sivuston mukaan kiinnitetty muun muassa District 9 ja Elysium -elokuvista tunnettu Neill Blomkamp. Sen on tarkoitus saada ensi-iltansa jo 11. elokuuta 2023.

Ensimmäinen Gran Turismo -peli ilmestyi Playstationille vuonna 1997. Realismistaan kiitelty autopelisarja on sittemmin edennyt jo seitsemänteen osaan. Rallikuskit kuten espanjalainen Lucas Ordonez ja brittiläinen Jann Mardernborough ovat päätyneet uralleen juurikin Gran Turismo -pelien kautta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.