Ostitko näitä lihatuotteita? Ruokavirasto määräsi kaikki hävitettäväksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ruokavirasto on määrännyt kaikki Sikabaarin Lihatuote Oy:n valmistamat lihatuotteet hävitettäväksi, koska tuotteiden elintarviketurvallisuudesta ei voida varmistua. Hävittämispäätös koskee kaikkia yrityksen tuotteita.

Sikabaarin Lihatuote Oy on myynyt lihatuotteita eri puolille Suomea vähittäismyyntiin. Ruokaviraston saaman tiedon mukaan tuotteita on myyty ainakin seuraaville paikkakunnille: Ylivieska, Alavieska, Sievi, Nivala, Oulu, Keski-Pohjanmaa: Kokkola, Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli, Tornio, Hailuoto ja Kalajoki.

Hävitettävät tuotteet ovat:– raakalihavalmisteet– tuorelihatuotteet– palvit– leikkeleet– grillimakkarat– säilykkeet (17.6.2020 alkaen tuotetut säilykkeet)– lihahyytelö

Tuotteita on edelleen myynnissä. Ruokavirasto on pyytänyt kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia varmistumaan yrityksen tuotteiden hävittämisestä niiden ostopaikoissa. Myös kuluttajia pyydetään hävittämään tuotteet kotitalousjätteenä itse tai palauttamaan ne ostopaikkaan. Mahdollisista korvausvaateista voi olla yhteydessä valmistavaan yritykseen.

Ruokaviraston tiedossa ei ole, että tuotteista olisi aiheutunut kuluttajille terveysvaaraa.