Eläkkeellä muutto muualle Eurooppaan? Näihin kannattaa suunnata

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on kallista ja elinkustannukset nousevat koko ajan. Moni haaveilee eläkepäivistä auringon tai edullisemman hintatason maassa. Vaihtoehtoja on muuallakin kuin Malagassa tai Mallorcalla. Esimerkiksi Portugalin Algarve tarjoaa ihastuttavan valikoiman golfkenttiä, terveellisiä elämäntapoja, välimerellistä ruokavaliota ja alhaiset elinkustannukset.

Lounais-Ranskassa Garonne-joen varrella sijaitseva ihana satamakaupunki Bordeaux hellii asukkaitaan puolestaan lämpimillä kesillä ja leudoilla talvilla. Alueella on viinitilojen lisäksi museoita, gallerioita, konserttisaleja, julkisia puistoja, ravintoloita, kahviloita, ulkotoreja ja vilkas yöelämä ovat kaikki runsaasti.

Unkarin Budapesti houkuttelee puolestaan elinkustannusten, kauniiden historiallisten rakennusten, erinomaisten ravintoloiden, kylpylöiden ja ystävällisten asukkaiden ansiosta. Travel and Leisure -lehden mukaan Budapestista on tulossa suosittu eläkekohde sekä eurooppalaisten että amerikkalaisten keskuudessa.

Myös Slovenian Ljubljana on tulossa tunnetuksi sekä eurooppalaisten että amerikkalaisten uutena eläkekohteena. Kylpylät, kasinot ja lomakeskukset tarjoavat tekemistä. Kaupunki on sekoitus vanhaa ja uutta ja asuminen on todella huokeahintaista.