Uusi hampurilaisketju Suomeen – kerännyt jo hehkutusta Ruotsissa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen jo valmiiksi laaja hampurilaisravintoloiden katras kasvaa entisestään. Suomeen rantautuu ruotsalainen Bastard Burgers, jonka smash burgerit ovat keränneet hehkutusta.

Suomalaiset saivat esimakua Bastard Burgersista jo taannoin Helsingin Rautatientorilla järjestetyssä Burger Lovers -tapahtumassa. Myös ketjun laajeneminen Suomeen paljastettiin festivaalin lehdistötilaisuudessa. Suomen ensimmäinen Bastard Burgers avaa ovensa lokakuussa Helsingin Mikonkadulla.

Ensimmäinen Bastard Burgers -ravintola avattiin Ruotsin Lulessa vuonna 2016. Nykyään Ruotsin lisäksi Norjaan ja New Yorkiin laajentaneella ketjulla on ravintoloita on yhteensä 67. Pelkästään smash burgereihin keskittyvän ravintolan hampurilaisia kuvaillaan amerikkalaistyylisiksi pohjoismaisella twistillä, ja kaikki burgerit ovat saatavana halutessaan myös vegaanisena.

Smash burgereiden erikoisuus piilee niiden pihveissä. Pihvi painetaan littanaksi kuumaa pannua tai parilaa vasten, aikaansaaden rapean paistopinnan.