Hulppea risteilyalus romuttamolle ennen neitsytmatkaansa – varustamon konkurssilla erikoinen seuraus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi maailman suurimmista risteilyaluksista joutuu suoraan romuttamolle ilman ainuttakaan matkaa. Kyseessä on maailman suurimpien risteilyalusten joukkoon lukeutuva Global Dream II. Laivan varustamo on luopunut aluksen viimeistelystä, eikä sitä ole saatu myytyä.

Saksassa Itämeren rannikolla sijaitseva alus on massiivinen luksusalus, jonka rakentaminen on jäänyt kesken loppumetreillä. Laivanrakentaja MV Werftenillä on loppunut rahat kesken. Yhtiö hakeutui konkurssiin tammikuussa ja on kamppaillut varainhankinnan kanssa saattaakseen kunnianhimoiset suunnitelmansa loppuun.

Global Dream II -alukseen oli tarkoitus mahtua yli 9.000 matkustajaa. Yrityksen johtaja Christoph Morgen sanoi viime viikolla, että alus siirrettään pian pois telakalta, koska laivanrakennusyhtiö ThyssenKrupp Marine Systems osti paikan sen jälkeen, kun MV Werften meni selvitystilaan. Telakka muutetaan Saksan puolustusteollisuuden käyttöön, Maritime Executive uutisoi.