Dolly Parton tekee hyvää – lahjoittaa jättisumman lasten tartuntatautien tutkimukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä Dolly Parton on tehnyt jo vuosikymmenten ajan menestyksekästä uraa countrymusiikin parissa. Tähti on ansioitunut myös avokätisenä hyväntekijänä.

Dolly Parton on lahjoittanut miljoona dollaria Vanderbiltin yliopiston lääketieteelliselle keskukselle. Lahjoitettava summa menee lasten tartuntatautien tutkimiseen. CNN-uutissivuston mukaan keskus esimerkiksi hoitaa syöpäsairaiden lasten tulehduksia ja pyrkii keksimään ratkaisuja bakteerien antibioottiresistenssiin.

– Rakastan lapsia. Yhdenkään lapsen ei piätisi kärsiä, ja olen valmis tekemään oman osuuteni pitääkseni mahdollisimman monet heistä niin terveinä ja turvassa, kuin mahdollista, Parton kuvaili tiedotteessa.

76-vuotias Parton on aikaisemminkin lahjoittanut rahaa lääketieteelle. Huhtikuussa 2020 hän lahjoitti miljoona dollaria koronarokotteen kehittämiseen tähdänneelle tutkimukselle.