Olympiapäivä heinäkuussa Helsingissä – kokeile 20 lajia ilmaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona 20. heinäkuuta. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Olympiapäivä on samalla Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlien päätapahtuma.

Olympiastadionin aukiolla pääportin edustalla on Street-alue, jossa voi kokeilla tuoreita olympialajeja, kuten skeittausta ja katukorista. Street-alueella pääsee myös testaamaan frisbeegolfia, hiihtoa ja luistelua rullasuksilla ja -luistimilla sekä temppuilemaan pallon kanssa katufutiksen hengessä.

Olympiastadionin sisäpuolen Sport-alueella voi kokeilla ja seurata muun muassa yleisurheilua, salibandyä, suunnistusta, nyrkkeilyä, judoa ja painia, soutua ja melontaa, keilailua, cheerleadingiä, voimistelua ja ampumaurheilua. Sporttisen kesäpäivän kruunaa pulahdus Uimastadionilla, jonne Olympiapäivän osallistujilla on ilmainen pääsy päivän aikana. Uimastadion valmistui alun perin Helsingin vuoden 1940 olympialaisten kilpa-areenaksi.