Lentoyhtiö tuo makuupaikat turistiluokkaan – tältä ne näyttävät

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkät matkat voivat käydä raskaiksi lentokoneiden tavanomaisilla turistiluokan penkeillä istuen. Pian Air New Zealand -yhtiön koneissa on kuitenkin ensimmäisenä maailmassa mahdollisuus matkustaa makuullaan myös edullisimmassa luokassa.

Air New Zealand on esitellyt Skynest-konseptiaan, joka koostuu kuudesta aikuisen ihmisen pituisesta makuukapselista. Makuupaikat ovat käytössä yhtiön uusissa Boeing 787 Dreamliner -koneissa, jotka otetaan käyttöön 2024. Ne sijoitetaan matkustamon Premium Economy ja Economy -osioiden väliin.

Skynestin mukavuuksiin kuuluvat makuupaikan lisäksi täysikokoinen tyyny, petivaatteet, korvatulpat, lukuvat, USB-latauspiste ja ilmastointi. Makuukapselit on sijoitettu kahteen riviin päällekkäin kerrossänkyjen tavoin.

Air New Zealand kertoo CNN Travel -sivustolle asiakkaiden saavan käyttää yhtä makuupaikkaa näillä näkymin kerrallaan neljän tunnin ajan. Makuukapseleiden varaamiseen liittyvät yksityiskohdat ovat vielä työn alla. Kapseleille löytyy todennäköisesti käyttöä, sillä Air New Zealand esimerkiksi aloitti viime syksynä 17 tunnin suorat lennon Uuden-Seelannin Aucklandista New Yorkiin.