Yhdysvaltojen aborttipäätöksen seuraus – vasektomian kysyntä lisääntyi

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen korkein oikeus kumosi taannoin yleisen aborttioikeuden maassa. Sen seurauksena oikeus aborttiin joko kielletään tai sitä rajoitetaan noin puolessa Yhdysvaltojen osavaltioista. Tapaus sai maailmanlaajuista huomiota ja johti laajamittaisiin mielenosoituksiin Yhdysvalloissa.

Aborttioikeuden kumoamisen jälkeen vasektomian eli miehen sterilisaation kysyntä on NBC-uutissivuston mukaan kasvanut huomattavasti. Ohiossa toimiva Cleveland Clinic kertoo saavansa normaalisti päivittäin 3-4 ajanvarausta vasektomiaan. Aborttioikeuden kumoamisen jälkeisinä päivinä määrä kohosi jopa 90:n vuorokaudessa.

Floridalaisen urologi David Robbinsin mukaan yhteydenotot hänen klinikalleen ovat lisääntyneet niin runsaasti, että hän suunnittelee työskentelevänsä toistaiseksi arkipäivien lisäksi lauantaisin. Missourin Kansas City Urology Caressa vasektomian kysyntä on kohonnut noin 900 prosentilla.