Mopoilija pakeni poliisia Porissa – vauhtia jopa 90 km/h

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi on tiedottanut tavoittaneensa hurjaa ylinopeutta viritetyllä mopolla ajaneen nuoren miehen Porissa keskiviikkona. Ajoneuvon nopeus ylitti huomattavasti sekä paikallisen nopeusrajoituksen että mopojen sallitun maksiminopeuden.

Satakunnankadulla liikenteenvalvontaa kello 15 aikoihin suorittanut poliisipartio oli päättänyt pysäyttää edellään ajaneen, mopoksi olettamansa ajoneuvon. Kuljettaja kuitenkin lähti ajamaan karkuun. Partio tavoitti mopoilijan myöhemmin Ulvilasta.

Lounais-Suomen poliisin mukaan partio oli mitannut ajoneuvon nopeudeksi Mikkolahdentiellä 90 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus alueella oli 50 kilometriä tunnissa. Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta epäilty kuljettaja määrättiin väliaikaiseen lähestymiskieltoon.

Mopon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on Suomessa 45 kilometriä tunnissa. Viritetyt mopot voivat kuitenkin saavuttaa jopa yli 100 kilometrin tuntivauhdin.