R. Kelly vankilaan 30 vuodeksi – karmaisevia rikoksia paljastui

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laulaja R. Kelly on tuomittu 30 vuoden vankeusrangaistukseen. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että 55-vuotias artisti tulee viettämään loppuelämänsä kaltereiden takana. Hänet todettiin syylliseksi yhdeksään eri rikokseen, kuten ihmiskauppaan, lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kidnappaukseen ja lahjontaan.

R. Kelly on käyttänyt vaikutusvaltaista asemaansa hyväksi ja hallinnut uhrejaan kiristämällä, pakottamalla ja rankaisemalla. Hän on eristänyt naisia ja nälkiinnyttänyt heitä. Teot ovat jatkuneet 25 vuoden ajan, ennen kuin hänet pidätettiin. Kerroimme ensimmäisen kerran R. Kellyn erikoisista menettelyistä vuonna 2017.

Tällöin R. Kellyn väitettiin pitäneen kuutta naista Chicagossa ja Atlantassa sijaitsevissa kodeissaan. Raportin mukaan laulaja määräsi mitä naiset saivat syödä, kuinka he pukeutuivat, koska he peseytyivät ja milloin he nukkuivat. Kellyn kerrottiin myös harrastavan seksiä naisten kanssa ja kuvaavan aktit.

Tähden kerrottiin myös kieltäneen naisilta yhteydenpidon perheidensä kanssa. Mikäli sääntöjä ei noudatettu, naisia rangaistiin fyysisesti ja verbaalisesti.

Kellyn kerrottiin houkutelleen naiset piiriinsä lupaamalla auttaa heitä musiikkiurallaan. Ammatillisena alkaneiden suhteiden kerrottiin muuttuneen nopeasti seksuaaliseksi, ja lopulta naiset päätyivät asumaan tähden luona. Hänen on myös nähty harrastaneen seksiä alaikäisten kanssa, NBC uutisoi.