Pidä huolta puhelimestasi – nyt on sille tilastollisesti vaarallisin kuukausi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäiset viikonloput ovat matkapuhelimille tilastollisesti kohtalokkaimpia. Vakuutusyhtiö Ifin mukaan puhelimia särkyy ja varastetaan heinäkuussa selkeästi muita kuukausia enemmän.

Ifissä korvataan yhtiön tiedotteen mukaan päivittäin keskimäärin 50 matkapuhelinvahinkoa. Selkeä huippu puhelinvahingoissa sijoittuu heinäkuulle, ja riskialttein päivä on tilastojen mukaan heinäkuinen lauantai. Puhelimet ovat parhaiten turvassa hajoamiselta ja varkauksilta tiistaisin.

Matkapuhelinten rikkoutumiset pysyivät korona-aikana tilastoissa tasaisena, kun taas varkausvahingot putosivat koronan alkaessa puoleen aikaisemmasta. Nyt tilanteen normalisoiduttua matkapuhelimia varastetaan jälleen selvästi enemmän. Ryöstöjä tapahtuu erityisesti suurten ihmismäärien paikoissa kuten tapahtumissa, ravintoloissa, turistinähtävyyksillä, markkinoilla ja julkisissa kulkuneuvoiissa sekä niiden asemilla.

– Perinteisesti isoimmat festarit näkyvät vakuutusyhtiöön ilmoitettavien omaisuusvahinkojen määrässä. Ennakoimme, että tästä kesästä tulee koronaa edeltävien vuosien kaltainen, Ifin omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Henri Rantanen kertoo tiedotteessa.