Skandaaliepäily: Michael Jacksonin kappaleita vedetty suoratoistosta – lauloiko hän niissä oikeasti?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolme poptähti Michael Jacksonin nimissä olevaa kappaletta on vedetty pois musiikin suoratoistopalveluista. Päätöksen taustalla on kohu siitä, lauloiko edesmennyt tähti todella itse postuumisti julkaistuissa kappaleissa.

Suoratoistosta poistetut kappaleet Monster, Keep Your Head Up ja Breaking News, jotka olivat mukana vuonna 2010 ilmestyneellä Michael-kokoelmalevyllä. Osa faneista kyseenalaistanut Jacksonin osuuden kappaleissa. Levy-yhtiö Sony Music ja Jacksonin perikunta tosin kiistävät tiedotteessa kappaleiden poistamisen johtuvan siitä, etteivät ne olisi autenttisia.

Vera Serova -niminen fani nosti vuonna 2014 kanteen Sony Musicia, Jacksonin perikuntaa ja kappaleiden tuottajia vastaan kuluttajasuojan rikkomisesta. Serova uskoo, että kappaleissa kuullaan Jacksonin sijaan imitaattori Jason Malachin ääntä. Vuonna 2018 kanteesta poistettiin Sony Music ja Jacksonin perikunta, mutta tuottajat Edward Cascion ja James Porten ovat edelleen nimettyinä vieläkin käsiteltävänä olevassa tapauksessa.

Michael Jacksonin lauluosuuksien autenttisuus ei ole herättänyt epäilystä ainoastaan fanien keskuudessa. Myös Michael Jacksonin äiti, tähden sisko La Toya ja lapset Paris sekä Prince ovat TMZ:n mukaan kyseenalaistaneet niiden aitouden.