Suklaan luksuskaupat listattu – herkkujen perässä voi nyt matkustaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suklaa on suussa sulava suosikkimakeinen, ja sen valmistaminen voidaan viedä todella pitkälle hienostuneeseen luksuskonvehtiin saakka. Matkailulehti Travel + Leisure on listannut seitsemän luksussuklaakauppaa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Ehkäpä jokin näistä osuu seuraavan matkasi varrelle?

Yhdistyneessä kuningaskunnassa Lontoon Notting Hillin naapurustossa sijaitseva Melt Chocolates valmistaa suklaata ilman keinotekoisia kemikaaleja tai lisättyä sokeria. Perheyritys valmistaa suklaansa päivittäin, joten herkku on varmasti tuoretta. Kanadassa sijaitseva Soma Chocolate on puolestaan toiminut Torontossa vuodesta 2003. Pienessä suklaatehtaassa vierailee väkeä ympäri maailman.

Ranskalainen Patrick Roger on hakenut suklaaoppinsa maailmalta. Hänen pieni, mutta maailman parhaimmistoon kuuluva puotinsa sijaitsee Ranskan maaseudulla Poislayn kylässä. Espanjalainen Oriol Balaguer on puolestaan jälkiruokataidetta valmistava suklaatehdas, jonka tuotteita myydään ympäri Barcelonaa eri kokoisissa konvehtirasioissa. Sveitsiläinen Maison Cailler on puolestaan toiminut jo 200 vuotta, ja yhtiö valmistaa tuotteensa edelleenkin kondesoidusta maidosta maitopulverin sijaan.

Rue Royalella Brysselissä sijaitseva Mary Chocolatier ei ole mikä tahansa karkkikauppa, se on suklaasalonki, josta tuli nopeasti suklaata rakastavan eliitin lempipaikka vuoden 1919 perustamisen jälkeen. Yhdysvalloissa sijaitseva Bridgewater Chocolate on ruotsalaisen Erik Landegrenin vuonna 1995 perustama suklaatehdas ja myymälä Connecticutissa. Se on alueensa suosituimpia vierailukohteita.

Lähde: Travel + Leisure