Poliisi rajoitti vesi- ja droneliikennettä Turussa Ruisrockin aikaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa järjestettiin tänä viikonloppuna jo perinteeksi muodostunut Ruisrock. Lounais-Suomen poliisi kertoo rahoittaneensa vesiliikennettä ja dronejen käyttöä festivaalien aikaan.

Poliisin mukaan Ruissalon Kansainpuiston edustan vesialueen vesiliikennettä rajoitettiin merkityllä väylällä ja sen läheisyydessä. Väylällä ankkuroimista, pysäyttämistä ja uimista koskevat rajoitukset astuivat voimaan perjantaina 8. heinäkuuta kello 12 ja päättyivät puolenyön aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Tapahtuman ajaksi myös ilmatilaa rajoitettiin. Dronen lennättäminen oli kiellettyä Ruisrockin yläpuolella ja Kansanpuiston läheisyydessä peräti kilometrin säteellä. Rajoitusten noudattamista valvoivat tapahtuman järjestyksenvalvojat, rajavartiolaitos ja poliisi.

Ruisrockia juhlittiin nyt Turussa ensimmäistä kertaa kahden vuoden tauon jälkeen. Esiintymässä olivat muun muassa Megan Thee Stallion, Major Lazer, Playboi Carti, The Ark ja Martin Garrix. Festarisää oli pääosin hyvä, mutta välillä voimakas sadekuuro kasteli festariyleisöä.