Alati arinkoinen sää on vain haave – sadekuuroja koko viikoksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomi on saanut nauttia helteisestä kesästä viime viikkona alkaneisiin sateisiin asti. Luonto ja ihmiset ovat jo kaivanneet vettä, mutta samaan aikaan moni toivoo aurinkoisia päiviä edelleen loppukesän ajaksi. Lämpöä kuitenkin riittää, oli sadetta tai ei.

– Säässä suunnataan kohti hetkellistä lämpenemistä, mutta viikon mittaan matkaan mahtuu myös sadekuuroja ja -alueita ukkosineen. Välillä aurinkokin tervehtää sateiden ja pilvien välistä, Forecan meteorologi Jenna Salminen kertoo.

Viikko alkaa lämpimässä säässä, mutta sadekuuroja tulee Itä- ja Pohjois-Suomessa. Sateiden seurassa voi saapua ukkosia. Tuuli voimistuu vasta tiistaina. Loppuviikon sää on vaikeammin ennustettava.

– Matalapaineiden valta säässä näyttäisi kuitenkin saavan jatkoa, joten on syytä odottaa yhä vaihtelevaa pilvisyyttä sekä ajoittaisia sateita – tai toisin sanottuna odotettavissa on hetkittäin auringonpaistetta ja ajoittain poutaisempaa säätä.