Seksuaalirikollisille vaihtokauppa Thaimaassa: Lyhyempi tuomio kemiallista kastraatiota vastaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Thaimaan maan senaatti on hyväksynyt lain, jonka mukaan seksirikollisille tarjotaan mahdollisuutta kemialliseen kastraatioon kemiallisesti testosteronitasojen alentamiseksi vastineeksi lyhyemmästä vankeusrangaistuksesta. Lain voimaantulo vaatii kuitenkin parlamentin äänestyksen sekä kuninkaallisen hyväksynnän.

Rikolliset voivat saada kemiallisen kastraation, jos heillä on kahden lääkärin hyväksyntä sekä oma suostumuksensa, WION raportoi. Kastraatiosta huolimatta seksuaalirikollisia seurataan edelleen yli 10 vuoden ajan ja pakotetaan käyttämään sähköisiä rannekkeita.

Perheväkivallan uhrien kanssa työskentelevän kansalaisjärjestön Women and Men Progressive Movement Foundationin johtaja Jaded Chouwilai sanoi että uusi lakiesitys ei vähentäisi seksirikoksia.

– Tuomittuja tulisi kuntouttaa muuttamalla ajattelutapaansa vankilassa, hän sanoi.

Toistaiseksi seksuaalirikollisten kemiallista kastraatiota on hyödynnetty Etelä-Koreassa, Pakistanissa, Puolassa ja joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa. Tanska, Norja ja Saksa ovat toimittaneet kirurgisen kastraation vakaville seksuaalirikollisille.