Mielensäpahoittaja-tähti Antti Litja on kuollut 84-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän uran suomalaisessa elokuvassa ja teatterissa tehnyt näyttelijä Antti Litja on kuollut. Muun muassa Mielensäpahoittaja-elokuvasta tunnettu tähti oli kuollessaan 84-vuotias.

Suru-uutisen Litjan kuolemasta kertoivat tietotoimisto STT:lle hänen omaisensa. Näyttelijä menehtyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä äkilliseen vakavaan sairauteen.

Vuonna 1938 Etelä-Karjalassa syntynyt Litja alkoi näyttelijäksi Nuorisoteatteri Klitsussa muutettuaan Helsinkiin. Armeijan jälkeen hän pääsi Teatterkouluun, ja näyttelemisestä muodostui hänelle ura. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi erityisesti näyteltyään keskeisiä rooleja elokuvissa Mies, joka ei osannut sanoa ei ja Jäniksen vuosi.

Litjan viimeiseksi elokuvaksi jäi Tuomas Kyrön romaaniin perustuva Mielensäpahoittaja. Vuonna 2014 ilmestynyt elokuva oli menestys, mutta roolistaan uransa toisen Jussi-palkinnon saanut Litja joutui aivoinfarktin vuoksi lopettamaan uransa näyttelijänä. Mielensäpahoittajan jatko-osissa nimikkoroolissa nähtiin Heikki Kinnunen.