Oulun poliisi kummastelee: Ihmiset tekivät nuotioita metsään metsäpalovaroituksen aikana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitos on viime vuosina kertonut tapauksista, jossa on tehty vaarallisesti avotulia metsäpalovaroituksen aikana. Poliisin mukaan eräässä tapauksessa pikkupojat tekivät sytytysnestettä käyttäen nuotion kiven päälle metsikköön Nivalassa.

– Ohikulkijat olivat kuitenkin ennättäneet sammuttaa tulen ja pojat olivat lähteneet juosten karkuun. Samaan aikaan Pirnesjärven lähettyvillä Oulaisten ja Haapaveden välillä marjanpoimijat olivat laittaneet metsikössä avotulella ruokaa. Sivullinen oli onneksi puuttunut asiaan eikä tuli ehtinyt levitä, Oulun poliisi kertoi taannoin.

Poliisi muistuttaa, että metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen maastoon on kiellettyä ja vaarallista.