Sää lämpenee ja helteet palaavat! Lomalaisille hyviä uutisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesän säässä on etenkin heinäkuussa nähty tiukkojakin käänteitä. Hieman viileämmän jakson jälkeen helteiset kelit ovat nyt palaamassa ainakin osaan Suomea.

18. heinäkuuta alkava viikko käynnistyy Forecan blogin mukaan epävakaissa, sateisissa ja pilvisissä merkeissä. Kuurosateiden alue liikkuu maanantain aikana itää kohti. Lämpötilat ovat maanantaina ja tiistaina etelässä 10-23 astetta, pohjoisemmassa 10-21 astetta.

Keskiviikkona Suomeen tempautuu lämmintä ilmaa, minkä myötä lämpötilat nousevat monin paikoin 20 asteen yläpuolelle ja mahdollisesti myös hellelukemiin. Tämänhetkisen ennusteen perusteella sää jatkuu lämpimänä torstaina. Lämpötila saattaa nousta paikallisesti jopa lähemmäs. 30 astetta.

Viikonlopun sääennuste on vielä epävarma, mutta helteiset säät ovat mahdollisia. Lämpimän ilman kesto riippuu meteorologi Jenna Salmisen mujaan lähistöllä todennäköisesti pyörivistä matalapaineista ja siitä, pääseekö viileää ilmaa jälleen osaan maata.