Nintendo varoittaa: Älä pelaa helteellä – vaarana jopa palovamma

Digi Pelit · Tim Isokivi

Helle voi viedä ihmisestä niin pahasti voimat, ettei energia riitä juuri muuhun kuin makoiluun. Pelijätti Nintendon tuoreen varoituksen mukaan jopa pelaaminen kannattaa voimakkailla helteillä unohtaa. Kuumuus nimittäin vaikuttaa myös pelilaitteisiin.

Nintendon Japanissa maata koetelleiden helleaaltojen aikana julkaiseman tiedotteen mukaan Nintendo Switch -konsolia ei pitäisi käyttää kuumuudessa. Laitteen keskusyksikkö saattaa nimittäin kuumentua liikaa. Yhtiö suosittelee käyttämään Switchiä 5-35 asteen lämpötiloissa.

Nintendon mukaan Switchin käyttö kuumenemisen aikana voi johtaa jopa lieviin palovammoihin. Gamesradar-sivuston mukaan Nintendo on myös kertonut konsolin voivan mennä itsestään lepotilaan suojautuakseen vahingoilta, mikäli lämpötila nousee liian korkeisiin lukemiin.