Juuri nyt: Haminan mursu on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime päivinä seurattu tarkasti maahamme eksynyttä harvinaista vierasta, kun Haminan ja Kotkan alueella tehtiin monia havaintoja mursusta. Eläin onnistuu kaatamaan rysään tartuttuaan myös kotkalaisen kalastajan veneen.

Eilen tiistaina mursu löydettiin yllättäen erään kotkalaisen talon pihapiiristä, jossa se oli tehnyt lähempää tuttavuutta pyykkitelineen kanssa. Viranomaiset ja Korkeasaaren eläintarha tekivät päätöksen nukuttaa eläin, jotta se voitaisiin siirtää Korkeasaareen. Päätös koitui kuitenkin vielä samana iltana mursun kohtaloksi, sillä nukutettu eläin menehtyi.

– Kotkassa rantautunut mursu koetettiin siirtää viranomaisten päätöksellä Korkeasaaren villieläinsairaalaan hoitoon tiistai-iltana. Viime päivien koettelemukset ja kuljetus olivat heikkokuntoiselle eläimelle liian raskaat ja se menehtyi matkalla. Kiitos kaikille auttajille, Korkeasaaren eläintarha kertoi sosiaalisessa mediassa.