Poliisi varoittaa: Veronpalautuksiin liittyviä huijauksia liikkeellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veronpalautukset ovat jälleen ajankohtaisia, mikä on saanut myös huijarit liikkeelle. Sekä Verohallinto että Poliisi ovat varoittaneet ihmisiä Verohallinnon nimissä leviävistä huijausviesteistä.

Likkeellä olevissa viesteissä saatetaan esimerkiksi väittää, että veroviranomaiset ovat päättäneet vastaanottajan saavan hyvityksen. Viestin vastaanottajaa kehotetaan vierailemaan mukana olevassa linkissä saadakseen rahat. Linkki johtaa huijaussivustolle, jossa henkilöä pyydetään syöttämään verkkopankkitunnukset.

Viesti kannattaa poistaa, eikä mukana olevia linkkejä tai liitteitä tule avata. Verohallinto ei pyydä tilinumeroita, pankkitunnuksia tai muita tietoja tekstiviestillä eikä se muutenkaan maksa hyvityksiä. Veronpalautuksia maksetaan seuraavaksi 3. elokuuta, ja rikolliset ajoittavat huijaukset usein ajankohtaan jolloin veroasiat ovat ihmisten mielissä.

Verohallinto suosittelee tarkistamaan OmaVeroon ilmoitetun tilinumeron olevan ajan tasalla. Tällä tavoin voi varmistaa, että todelliset veronpalautukset ovat tilillä silloin kun niiden pitääkin olla.