Eva & Manu lopettaa kymmenen vuoden jälkeen: ”Todella iso ja raskas päätös”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalais-ranskalainen folk-popduo Eva & Manu -yhtye on ilmoittanut lopettamisestaan. Yhtyeen ura alkoi vuonna 2012, joten se ehti toimia kymmenen vuoden ajan ennen lopettamistaan. Eva & Manu nähdään vielä syksyllä viimeisillä keikoillaan, jotka julkaistaan lähiaikoina.

– Rakkaat ihmiset siellä, fanit ja seuraajat. Me ei IKINÄ oltais saatu näin mieletöntä bändiä ja kymmentä vuotta aikaiseksi ilman teitä. Jos ei olisi yleisöä tai teitä jotka meidän musiikkia kuuntelee, ei olisi meitäkään, yhtyeen ilmoituksessa kerrotaan.

– Joskus meillä oli vain haave omasta bändistä, joka ehkä vielä menestyisi niin, että sillä pystyisi elättämään itsensä. Ja me saatiin paljon enemmän kun oltais ikinä osattu toivoa. Kiitos teille siitä. Tää on meille todella iso ja raskas päätös. Eva & Manu on ollut mittaamattoman iso osa meidän elämää, yhtye viestittää faneilleen.

Varsinaista lopettamisen syytä yhtye ei kuitenkaan paljasta.

– Ei kommentoida lopettamisen syitä tän enempää, päivityksessä todetaan.

Stara tapasi vuonna 2013 tuolloin vielä kovassa nousussa olleen yhtyeen Eva Louhivuoren ja Emmanuel ”Manu” Laudicin. Tuolloin pari kertoi olevansa toisilleen välillä raa’ankin rehellisiä, varsinkin mitä tulee taiteeseen. Omia ajatuksia ei peitellä, ja siitä syntyy ajoittain myös riitoja.

– Käymme toistemme hermoille jatkuvasti. Bändi on jo tottunut siihen. Riitelemme paljon, mutta se on myös hyvin puhdasta. Sanomme suoraan ajatuksemme ääneen. Emme pidä mitään sisällä, Eva kommentoi tuolloin yhtyeen ja parisuhteen kemiaa Staralle.