Suomen vanhin ihminen on kuollut – Astrid Qvist ehti 110 vuoden ikään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen ja koko Pohjoismaiden vanhin ihminen Astrid Qvist on kuollut. Maanantaiyönä menehtynyt Qvist täytti maaliskuussa 110 vuotta. Asiasta on uutisoinut muun muassa Syd-Österbotten.

Astrid Qvistin siskontyttären mukaan vanhus kuoli rauhassa nukkuessaan Närpiössä sijaitsevassa vanhainkodissa. Qvistille alle viikkoa aikaisemmin tehdyn koronatestin tulos oli ollut positiivinen. Hänellä oli myös muita iän mukanaan tuomia perussairauksia.

Qvist ei ole perheensä ainoa pitkän iän saavuttanut, sillä myös hänen vanhemmat sisarensa elivät 102 ja 104 -vuotiaiksi. Qvist oli heinäkuussa 2022 Suomen vanhimpien koskaan eläneiden asukkaiden listan sijalla seitsemän. Hänen poismenonsa jälkeen Suomen vanhimman elossa olevan ihmisen titteli siirtyi helsinkiläiselle Sirkka Niemiselle, joka täytti 110 vuotta 28. huhtikuuta.