Nainen ajoi inssin 150 ihmisen puolesta – tuomittiin vankeuteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme aiemmin Iso-Britanniassa asuvavasta Inderjeet Kaurista, joka oli suorittanut ajokokeen inssin ja teoriaosuuden yhteensä 150 ihmisen puolesta ympäri Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Huijaukset ovat tapahtuneet vuosien 2018-2020 aikana. Hänet on nyt tuomittu vankeuteen.

Daily Mailin mukaan 29-vuotias jäi kiinni, kun ajokeskuksen henkilökunta ryhtyi epäilemään hänen esittävän toista henkilöä. He tekivät ilmoituksen viranomaisille ja Etelä-Walesin alueellinen järjestäytyneen rikollisuuden ryhmä aloitti tutkinnan. Viranomaiset havaitsivat, että Kaur osallistui ajokokeisiin sellaisten hakijoiden puolesta, jotka eivät osanneet puhua tai lukea englantia. Hän sai vastineeksi käteistä.

Inderjeet Kaur myönsi syyllisyytensä petokseen ja nyt hänet tuomittiin kahdeksan kuukauden pituiseen vankeuteen. Vilpillisesti ajokorttinsa saaneet kuljettajat joutuvat perumaan ajolupansa. Poliisin mukaan teko on vaarantanut usean ihmisen hengen, koska kuljettajat eivät selkeästikään ole olleet päteviä brittiläisen liikenteen käyttäjiä.