Tammerfestin perjantai oli Lauri Tähkän juhlaa – kuvakoosteessa myös Behm ja Apulanta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurimpiin festivaaleihin lukeutuva kaupunkifestivaali Tammerfest täyttää tänä viikonloppuna kaupungin juhlakansalla, kun sekä Ratinanniemen festivaalipuistossa että monilla klubeilla nähdään lukuisia artisteja. Eilen perjantaina festivaalin päälavalla Ratinanniemessä nähtiin todellinen hittipaketti, kun muun muassa Behm, Lauri Tähkä ja päivän päättänyt Apulanta villitsivät yleisöä upeassa kesäkelissä.

Behm Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Behm Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Behm Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Behm Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Behm Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara

Torstain paahtava helle oli perjantaina jo hieman viilentynyt, mutta hellelukemien liepeillä silti pysyttiin. Päivän sai kunnian aloittaa Jannika B. Behm tarjoili eleettömän tyylikkään radiohittien putken, ja illan päätti itseoikeutetusti äskettäin Olympiastadionilla esiintynyt Apulanta. Sen raskas poljento sai loppuunmyytyyn yleisömereen liikettä ja klassikkohiteille ei ollut tulla loppua. Apulanta muistu myös kertoa, ettei sen keikoilla ole satanut 16 vuoteen.

Apulanta Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Apulanta Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Apulanta Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Apulanta Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Apulanta Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Apulanta Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara

Illan ylivoimaisesti parhaan keikan veti kuitenkin toiseksi viimeisenä päälavalle noussut Lauri Tähkä. Jokainen suomalainen muistaa hänen monet hittinsä, mutta tuttuun tapaan Tähkä tarjosi myös muuta kuin musiikia. Hänen keikkansa oli elämys monessa mielessä. Eturivin fanejaan auliisti halaillut tähtiartisti varasti yleisön sydämet myös soittamalla kesken keikan videopuhelun erään fanin äidille. Samalla selvisi, että tämä äiti oli itsekin paikalla.

Lauri Tähkä Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Lauri Tähkä Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Lauri Tähkä Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Lauri Tähkä Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara
Lauri Tähkä Tammerfesteillä 2022, Kuva: Stara