BMW:n kuukausimaksullinen penkinlämmitin oli liikaa – hakkerit ratkaisivat ongelman

Autot Digi · Tim Isokivi

Autojen teknologian kehittyessä kuluttajat ovat törmänneet ihmetystä herättäneeseen ilmiöön. Osa autovalmistajista vaatii ajoneuvojen ominaisuuksien käytöstä erillistä maksua. Esimerkiksi BMW veloittaa penkinlämmityksestä kuukausimaksun.

BMW:n penkinlämmitys maksaa hieman alle 18 euron kuukaudessa, ja valittavana on myös hieman edullisempi vuoden tai kolmen vuoden tilausjakso. Penkinlämmityksen tilaaminen on mahdollista muun muassa Iso-Britanniassa, Saksassa, Uudessa-Seelannissa ja Etelä-Afrikassa.

Kuluttajien tyrmistystä on herättänyt se, että penkinlämmityksen mahdollistava tekniikka löytyy autoista jo valmiina ostettaessa. BMW on The Verge -sivuston mukaan asentanut autoon ohjelman, joka estää sen käytön. Ohjelman voi kiertää maksullisella tilauksella.

Osa autoilijoista on kääntynyt hakkereiden apuun ohittaakseen estot. Wired-lehden mukaan esimerkiksi Iso-Britanniassa osa autojen tuunaamiseen erikoistuneista liikkeistä myy asiakkaille palveluja, joissa penkinlämmitys kytkentään päälle ilman kuukausimaksuja.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.