Mykistävä hidastus: Näin maissinjyvä muuttuu popcorniksi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuivatut maissinjyvät muuttuvat tunnetusti öljyllä kuumennettaessa popcorniksi. Koska popcornin auki poksahtaminen käy erittäin nopeasti, on prosessia haastavaa seurata paljain silmin.

Macrofying-nimellä sosiaalisessa mediassa esiintyvä saksalainen makrokuvauksen asiantuntija päätti kuvata maissinjyvän poksahtamisen hidastettuna. Äärimmäisen hidastetun videon ja makrokuvauksen ansiosta jyvän muuttumista herkulliseksi popcorniksi päästään ihastelemaan harvinaislaatuisella tavalla.

Video on toteutettu näyttävällä tavalla, sillä kamera zoomaa ja kuva hidastuu maissinjyvään sen lentäessä ylös pannulta. Kuumennettaessa maissinjyvän sisällä oleva törkkelys pehemee ja vesi höyrystyy, jolloin sen kova kuori rikkoutuu paineessa. Pehmeä sisus laajenee ja jäähtyy jälleen nopeasti saavuttaen tutun popcornin muodon.