Drone pelasti teinin hukkumiselta – kiidätti pelastusliivit hädässä olleelle

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Drone on pelastanut 14-vuotiaan pojan hukkumiselta Espanjassa. Uraauurtavaksi kuvailtu hengenpelastuslennokki lennätettiin hukkumisvaarassa olleen nuorukaisen hätiin Valencian Gandiassa sijaitsevalla rannalla.

Teinipojan kerrotaan joutuneen pulaan voimakkaan virtauksen vuoksi, ja hän oli vaarassa painua veden alle hengenpelastajien ollessa vielä matkalla. Drone-lentäjä Miguel Angel Pedrero lähetti dronen toimittamaan nuorelle pelastusliivit. Sen ansiosta hän onnistui pysymään pinnalla pelastajien saapumiseen saakka.

Tilanteesta kuvattu dramaattinen video on sittemmin levinnyt verkossa. Pelastettu poika kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Hän selvisi koettelemuksesta ja kotiutui vuorokautta myöhemmin.

Valenciassa toimiva droneyritys aloitti yhteistyön alueen hengenpelastajien kanssa vuonna 2017. Nykyään hengenpelastajien kanssa työskentelee yli 30 drone-lentäjää yhteensä 22 uimarannalla eri puolilla Espanjaa, uutisoi Reuters.