Bruce Springsteen -fanit tyrmistyivät – liput maksavat tuhansia euroja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulaja-lauluntekijä Bruce Springsteenin esiintymisiä odottaneet fanit ovat joutuneet tyrmistymään. Tähden tulevan kiertueen lippujen hinnat ovat kohonneet Yhdysvalloissa tuhansiin dollareihin. Kyse ei ole trokereiden puuhista, vaan virallisen lippukaupan toimista.

Bruce Springsteenin konserttien permantolipuista on joutunut maksamaan jopa yli 4 000 euroa. Syynä on Ticketmasterin Yhdysvalloissa käyttämä Dynamic Pricing Program -järjestelmä, joka määrittelee lippujen hinnat kysynnän mukaan. Pöyristyneet fanit vitsailivat sosiaalisessa mediassa joutuvansa ottamaan uuden asuntolainan vain päästäkseen katsomaan Springsteeniä.

Ticketmasterin edustaja puolusti järjestelmää Variety-lehdelle. Ticketmasterin mukaan noin 11,2 prosenttia myydyistä lipuista on kalleimpia Platinum-lippuja, ja että myytyjen lippujen keskihinta on ollut noin 260 euroa.

Bruce Springsteen ei ole ainoa artisti, jonka konserttilippujen hinnat ovat kohonneet hurjiin lukemiin kysyntään perustuvan järjestelmän vuoksi New York Post -lehden mukaan esimerkiksi Adelen Las Vegas -residenssiesiintymisten lipuista on saatu maksaa jopa yli 40 000 euroa.