Iltalehti: Tämä annos nykyisin ABC-huoltamoiden suosituin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tyypillisesti ranskalaisten ja maustevoin kanssa nautittu lehtipihvi on ollut suomalaisten huoltoasemien suosikkiruoka vuosikymmenten ajan. Suosio on säilynyt myös ABC-asemien aikana, mutta nyt lehtipihvi on joutunut syrjäytetyksi suosituimpien annosten ykköspaikalta.

Iltalehden mukaan ABC-huoltoasemien ravintoloiden suosituin annos on nykyään kebab ranskalaisten kera tai iskenderinä leipäpalojen kanssa nautittuna. Kebabia on tarjoiltu ketjun ravintoloissa noin kahden vuoden ajan, ja se riisti nopeasti lehtipihviltä suosituimman annoksen tittelin. ABC:n kehitysjohtaja Marko Fonsénin mukaan kebabin suuri suosio tuli yllätyksenä ketjullekin.

Kebabia on saatavilla ABC-ravintoloissa kolmessa eri muodossa. Vaihtoehtoina ovat liha, kana ja härkäpapusuikaleista valmistettu kasvisversio.