Tallinkin Silja Europa ja Galaxy siirtyvät Hollantiin – syynä Ukrainan sota

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tallink-Silja vuokraa kaksi laivaansa Hollantiin. Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivä Silja Europa siirtyy tilapäisesti Hollantiin 20. elokuuta. Turun sekä Tukholman välillä liikennöivä Galaxy siirtyy Hollantiin kuukautta myöhemmin.

Alukset eivät ole Hollannissa risteilykäytössä, vaan niihin majoitetaan väliaikaisesti pääasiassa Ukrainasta peräisin olevia turvapaikanhakijoita. Silja Europaan majoittuu Hollannin maahanmuuttoviraston mukaan tuhat ihmistä Velsenissä. Galaxyn sijoituspaikka ei ole vielä tiedossa.

Kyseessä ei ole uusi ilmiö, sillä Tallink on aikaisemmin vuokrannut aluksiaan pakolaisten majoituskäyttöön myös Viroon ja Skotlantiin. Laivat ovat vuokralla Hollannissa ainakin seitsemän kuukauden ajan. Tallink-Silja on tiedottanut myös vaihtavansa Galaxyn Ruotsin lipun alta Viron lipun alle.