Star Trek -legenda Nichelle Nichols kuoli 89-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkuperäisestä Star Trek -sarjasta tunnettu näyttelijä ja laulaja Nichelle Nichols on kuollut. Uraauurtava tähti oli menehtyessään 89-vuotias.

Nicholsin poika Kyle Johnson kertoi tiedotteessa näyttelijän menehtyneen luonnollisiin syihin. Johnsonin mukaan Nichols eli hyvän elämän ja oli tärkeä roolimalli ihmisille.

Nichols näytteli viestintäluutnantti Nyota Uhuraa vuonna 1966 alkaneessa Star Trekissä aikana, jolloin tummaihoisia, ja etenkään tummaihoisia naisia nähtiin harvoin keskeisissä rooleissa televisiossa. Nichols oli aikeissa jättää sarjan ensimmäisen kauden aikana, mutta ihmisoikeusaktivisti Martin Luther King kannusti häntä pysyttelemään roolissa.

Star Trekin lisäksi Chicagossa vuonna 1932 syntynyt Nichols näytteli muun muassa Heroes sekä Tunteita ja tuoksuja -sarjoissa. Hän työskenteli myös NASAn kanssa ohjelmassa, jonka tavoitteena oli rekrytoida naisia ja vähemmistöjen edustajia töihin avaruushallintoon.