Heinikosta löytyi suuri mystinen esine – todennäköisesti pudonnut avaruudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keskellä heinikkoa maasta törröttävä musta esine on herättänyt ihmetystä Australiassa. Alien-obeliskiksi kutsuttu kolmimetrinen esine ilmestyi Uudessa Etelä-Walesissa sijaitsevan lammasaitauksen sisäpuolelle heinäkuun alkupuolella.

Australian kansallisen yliopiston astrofyysikko Brad Tucker matkusti tutkimaan asiaa saatuaan tiedon esineestä Dalgetyssä asuvilta lammasfarmareilta. Esineen valmistuksessa käytetty äärimmäistä kuumuutta kestävä materiaali vahvisti, ettei kyse ollut huijauksesta. Kyseessä on suurella todennäköisyydellä SpaceX:n Dragon-kapselin osa, sillä Tuckerin mukaan jopa yhtiön logo.

The Guardian -lehden mukaan SpaceX-yhtiön Dragon-kapselin havaittiin murtuvan osiin aikaisemmin löytöpaikan yläpuolella. SpaceX ei ole toistaiseksi vahvistanut lammastilalta löytyneen esineen olevan yhtiön aluksen osa. Tucker kuvailee avaruusromun päätymistä asutulle alueelle erittäin harvinaiseksi.