STT joutui laajan verkkohyökkäyksen kohteeksi – aiheutti vahinkoa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen uutistoimisto STT joutui torstain ja perjantain välisenä yönä kyberhyökkäyksen kohteeksi. Verkkohyökkäys sai STT:n mukaan aikaan laajoja vahinkoja. Osa järjestelmistä ajettiin alas varotoimenpiteenä.

Helsingin poliisi on aloittanut verkkohyökkäyksestä sittemmin esitutkinnan. Tapausta tutkitaan tietomurtona ja tietojärjestelmän häirintänä. Asiasta on myös tehty ilmoitus kyberturvallisuuskeskukselle ja tietosuojavaltuutetulle, sillä tietovuodon mahdollisuutta ei ole voitu sulkea pois.

STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen kommentoi sunnuntaina Ylelle, ettei mitään lähdesuojan piiriin menevää ole tiettävästi vaarantunut. Tietojen kaappaaminen ei vaikuta hänen mukaansa olleen hyökkäyksen ensisijainen tarkoitus.

Tietojärjestelmiin kohdistuvien hyökkäysten varalle oli STT:llä varauduttu ennakkoon. Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuka hyökkäyksen takana oli.